Buurtbemiddeling

Iedereen wil graag fijne buren. Maar wat nou als er ruzie is met de buren en als praten niet helpt of het alleen maar erger maakt? Naast de stress die dit oplevert, wordt je woongenot behoorlijk aangetast. Je wilt natuurlijk dat het thuis relaxt en goed is. Mediation biedt uitkomst. 

Wat doet de mediator?
Een mediator is onpartijdig en onafhankelijk. Hij zorgt voor een vertrouwelijke en emotioneel veilige omgeving. De gesprekken worden door de mediator gestroomlijnd en hij zorgt dat er goede balans is in de gesprekken. Samen met je buren vind je dan de beste oplossingen. Dus geen rijdende rechter die vertelt wat jullie moeten doen, jullie hebben en houden zelf de touwtjes in handen.

Tijdens de gesprekken krijg je de gelegenheid om te vertellen over de last of problemen die je ervaart. En jij luistert naar wat de buren te zeggen hebben. Zo wordt duidelijk welke problemen er spelen en kunnen afspraken worden gemaakt hoe jullie hiermee om willen gaan. De mediator legt de door jullie gemaakte afspraken vast.

Hoe werkt het?
De mediator kijkt eerst met jou als initiatiefnemer welk conflict er is. Daarna met de andere betrokkene of betrokkenen. Uiteraard is en blijft de mediator onpartijdig en neutraal. Nadat alles in kaart is gebracht vindt een gezamenlijk gesprek op neutraal terrein plaats. Hierbij zijn alle betrokkenen aanwezig. In dit gesprek komen de punten van het geschil aan de orde, maar ook de gezamenlijke belangen. Onder begeleiding van de mediator ontstaat een bredere kijk op de zaak en zijn jullie in staat om afspraken te maken die bij jullie situatie passen.

Meer weten?
Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Vul het contactformulier in of bel 0620-250985.