Familiemediation

Een conflict in de familie of in het gezin kan behoorlijk wat teweeg brengen. De emoties lopen hoog op. Soms is er onenigheid over een nalatenschap, of is er oud zeer dat de communicatie tussen familieleden verstoort. Deze situatie heeft niet alleen invloed op de direct betrokkenen, maar op de hele familie. Mediation helpt de juiste oplossing te vinden. 

Wat doet de mediator?
Familiemediation is geen therapie, alhoewel het soms wel een therapeutische werking heeft.
 Het doel is om een specifiek conflict op te lossen. Als registermediator zorg ik voor een emotioneel veilige omgeving en begeleid ik de gesprekken. Onder onpartijdige begeleiding, in een vertrouwelijke omgeving vertelt iedereen wat er aan de hand is en waar de pijnpunten zitten.  

Conflicten binnen families zijn vaak complex. Er zijn vaak meerdere partijen betrokken. Soms nemen ouders en kinderen gezamenlijk deel aan een mediation. Of, in het geval van een nalatenschap, verschillende takken van de familie. Iedereen die belang heeft bij het beëindigen van het conflict schuift aan de mediationtafel aan. 

Als Mfn registermediator zorg ik ervoor dat iedereen zijn of haar verhaal kan doen. De belangen en standpunten van de verschillende familieleden worden op een rijtje gezet. Daarna wordt gezamenlijk gezocht naar een oplossing waarin iedereen zich kan vinden. Hierna worden de afspraken vastgelegd en ondertekend.

Meer weten? 
Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vul het
contactformulier in of bel 0620-250985.