Mediation

Wat is mediation?
Mediation is een manier van bemiddelen in een (dreigend) conflict. Mediation wordt vaak ingezet bij (echt)scheiding, een conflict in de familie, burenruzie of een conflict op de werkvloer. Vervelende situaties die stress veroorzaken en waarin het  steeds moeilijker wordt om er zelf uit te komen. Mediation is een snelle en voordelige manier om samen oplossingen te vinden voor problemen die soms onoplosbaar lijken. Jullie kunnen dan weer samen door, of goed uit elkaar gaan. 

Hoe werkt mediation?
Tijdens mediation ga je onder begeleiding van een onpartijdige mediator met elkaar in gesprek en maak je samen zelf afspraken. Afspraken die bij jullie situatie passen. Er is voldoende tijd en aandacht voor de diverse kanten van een verhaal. Dit maakt het makkelijker om afspraken te maken die voor iedereen werkbaar zijn. Makkelijker, maar vooral béter en gericht op de toekomst.

Wat doet een mediator?
Een belangrijke taak van de mediator is er voor zorgen dat jullie met elkaar in overleg kunnen gaan en blijven, hij begeleidt het proces. In een veilige en vertrouwde omgeving waarin iedereen zijn of haar verhaal kan doen. Alle wensen worden in kaart gebracht en jullie kunnen afspraken maken waar jullie nu en in de toekomst achter kunnen staan.

Een convenant en een eventueel ouderschapsplan worden aan de hand van jullie afspraken opgemaakt.

Meer weten? Meer weten over mediation bij (echt)scheiding? Klik hier. Of hier als je wilt weten wat relatiemediation voor jullie kan betekenen. Voor info over verzekeringsmediation klik je hier.

Of neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Vul het contactformulier in of bel 0620-250985.