(Echt)scheiding

Een scheiding veroorzaakt veel stress. En kost daarnaast energie, tijd en geld. Mediation biedt snel verlichting van de stress en is een voordelige oplossing.

Doordat er van alles gaat veranderen zijn er veel vragen. 

‘Hoe moet het met het huis, hoe verdelen we alles?’ ‘Hoe doen we dat met de kinderen?’ ‘Hoe sta ik er straks financieel voor?’

Snel duidelijkheid is fijn. Nog belangrijker is het om echt góede afspraken te maken die voor iedereen werken, voor nu en in de toekomst. En als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, speelt hun belang bij het maken van afspraken uiteraard een grote rol.

Jaco Roeland is MfN Registermediator en werkt samen met een team van echtscheidingsdeskundigen. De zaken die voor jullie écht van belang zijn worden goed besproken, waarna afspraken worden gemaakt en vastgelegd. Jullie wensen én de kwaliteit van de afspraken staan voorop. Dat zorgt voor een hoop minder zorgen. 

Een afscheid wordt door mediation uiteraard niet minder definitief. Maar, de afspraken die jullie in mediation zelf maken, zijn helemaal op de eigen situatie afgestemd. De onderlinge relatie blijft behouden en een tijd-, geld- en energieslurpende vechtscheiding wordt voorkomen. Doordat de afspraken door jullie zelf gemaakt worden, zijn ze toekomstbestendiger dan wanneer ze door iemand anders worden opgelegd. Mediation werkt snel en is in verhouding niet duur.

Aan de hand van gemaakte afspraken wordt een plan opgemaakt. Het plan bevat afspraken over bijvoorbeeld: 

  • Wie gaat waar wonen?
  • Welke afspraken maken we over de kinderen?
  • Hoe worden onze spullen verdeeld?
  • Moet er kinder- en/of partneralimentatie worden betaald?

Als alle afspraken zijn vastgelegd kan de mediation en de scheiding worden afgerond. Zo kom je tot een goede emotionele, financiële en juridische beëindiging van je relatie. 

Meer weten? 
Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Vul het contactformulier in of bel 0620250985.