Jaco Roeland

Ik ben een MfN-registermediator (Mediatorsfederatie Nederland) aangesloten bij de Nederlandse Mediators Vereniging (NMv). 

In mijn jarenlange ervaring met rechtszaken heb ik ervaren dat een gang naar de rechter vaak geen winnaar(s) oplevert. Het kost veel geld (beide partijen hebben een dure advocaat) en veel tijd en frustratie. Daarnaast is de invloed op de uitspraak van de rechter beperkt. Vaak hadden mensen achteraf gezien toch liever zelf de afspraken gemaakt. Afspraken die bij de eigen situatie passen. En hoe die eruit moeten zien weten mensen vaak zelf het best. 

Onder begeleiding zijn mensen vaak prima in staat tot afspraken te komen die voor beide partijen werken. En die daardoor in de toekomst ook houdbaar zijn. Want als je zelf de beslissingen neemt en die niet aan een ander (een rechter) overlaat, heb je zelf de controle over jouw situatie. De uitspraak van een rechter is volgens het recht, maar doet gevoelsmatig niet altijd recht aan alle omstandigheden. Door zelf samen afspraken te maken heb je zelf je toekomst in handen. 

Samen in gesprek gaan maakt dat emoties, meningen en standpunten van de feiten gescheiden worden. Een oplossing waar beide partijen het mee eens zijn, is dan eenvoudiger (en sneller) te vinden. 

Als mediator zorg ik voor een vertrouwde en veilige omgeving waardoor ruimte ontstaat om écht met elkaar te praten. Onder mijn onpartijdige begeleiding vind je samen met de ander oplossingen en maak je afspraken. Afspraken waarmee jullie beiden tevreden zijn en verder kunnen. 

In echtscheidingszaken werk ik samen met een team van echtscheidingsdeskundigen. 

Meer weten? 
Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Vul het contactformulier in of bel 0620-250985.