Relatiemediation

Het leek allemaal zo fijn, relatie, huis, werk en misschien wel kinderen. Er is veel te verliezen als de relatie niet meer zo fijn loopt. Misschien is er wel ruzie of zijn jullie in elkaar teleurgesteld. In de rush van alledag is het soms moeilijk tijd te maken om eens écht met elkaar te praten. Dat is jammer, want veel relaties zijn te redden. Mediation helpt te zoeken naar de juiste oplossing voor jullie relatie.

Wat doet een relatiemediator?
Relatiemediation is geen therapie. De mediator zorgt voor een emotioneel veilige omgeving, is onpartijdig en begeleidt jullie gesprekken. Onder begeleiding, in een vertrouwelijke omgeving vertellen jullie beiden wat je dwars zit. Bij onduidelijkheid wordt er doorgevraagd. 

Waarin ben je teleurgesteld? Waarop hoop je voor de toekomst? Is er een ander in het spel? 

Als het veilig en vertrouwd voelt, vertel je makkelijker wat er speelt en wat voor jou belangrijk is. Vertellen, luisteren, elkaars gevoelens erkennen en waarderen. Hierdoor worden de verwachtingen van elkaar en van de relatie realistischer.

Als alles besproken is en de pijnpunten in kaart zijn gebracht, wordt gezamenlijk gewerkt aan het maken van afspraken of het bedenken van oplossingen. Jullie bepalen zelf wat bij jullie situatie past, niemand legt jullie iets op. 

Kosteloos eerste gesprek
Tijdens een kosteloos eerste gesprek vertellen jullie wat er aan de hand is en wat de verwachtingen zijn van mediation. Aan de hand hiervan wordt een inschatting gemaakt van het aantal benodigde gesprekken. Ook geef ik tijdens dit gesprek een toelichting op mediation. Bijvoorbeeld dat alles wat besproken wordt tijdens de mediation vertrouwelijk is en dat ik als registermediator onpartijdig en neutraal ben.

Meer weten? 
Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vul het contactformulier in of bel 0620-250985.